Offshore leidingtesten

Engineering

LEES MEER

Technische Service

LEES MEER

Logistieke Service

LEES MEER

Hydrostatisch testen van leidingen

 

De leiding wordt met water gevuld middels een bidi pig. Hierna wordt deze op druk gebracht voor nivelleren van temperatuur en stabiliseren van ingesloten lucht, afhankelijk van de eis van de klant. De lucht insluiting wordt berekend. Na deze lucht insluiting test wordt de leiding op sterkte test druk gezet en hierop gehouden voor een periode van 15 min tot 2 uur, afhankelijk van de specificaties. Hierna wordt druk afgelaten en de leiding op dichtheidstestdruk gezet voor een periode van 24 uur (of zoveel langer of korter als nodig) waarna druk en temperatuurmetingen uitgevoerd worden en volgens een verband tussen drukverloop en temperatuurverloop de dichtheid van de leiding aangetoond wordt. De test procedures kunnen door ons worden gemaakt volgens standaard van onder meer Stoomwezen, Gasunie CSW-19N, NEN 3650/ 3651, DPO of klant specifiek.

Na afloop van het hydrostatisch testen wordt de leiding ontwaterd middels een of meerdere bidi pig(s) in de leiding voortgestuwd door gedroogde en gefilterde olievrije lucht. Hierna kan de leiding worden gedroogd met behulp van runs met foampigs en geconditioneerde lucht tot het gewenste dauwpunt bereikt is.

Reinigen en kalibreren van leiding wordt uitgevoerd met gebruik van een of meerdere pigs voorzien van borstels of een aluminium kalibreerplaat (diameter 90%-95% van de leiding binnendiameter), afhankelijk van de toepassing en specificaties. Snelheid van piggen is gemiddeld 0.5 – 1.0m/s.

Pneumatisch testen met perslucht of stikstof; Conserveren van leidingen met geconditioneerde lucht of stikstof; Pre-testen van HDD-strengen; Testen van afsluiterstations; Testen van leidingsystemen in de industrie / offshore; Druktesten van slangen; Kalibreren van manometers; Uitvoeren van onderhoudstaken en inspecties zoals loadtesten, MPI inspectie en lasinspectie inclusief uitgifte van certificaat;

Waterpompen capaciteit 5 – 500m3/uur en 10 – 25bar druk; Perspompen, maximum flow 200L/min, maximum druk 700 bar; Compressoren met filter sets en drogers; Manometers digitaal met data logging (700bar max.) en drukrecorders (1000bar max.); Temperatuur opnemers PT100 met data logging; Flow meters 2″ – 6″; Deadweight testers (0-110bar, cl. 0,05 & 0-250bar, cl. 0,2); Dauwpuntmeters; HD testslangen / vulslangen / HD afsluiters / HD appendages;

Bekijk onderstaande werkzaamheden

Gerritsen On- & Offshore Services

Bent u geinteresseerd in één van onze services? Neem dan contact met ons op!

Contact »